Arrow Loopbaancoaching - voorlichting, training en coaching

Voorlichting, training en coaching

Arrow Loopbaancoaching ondersteunt onderwijsinstellingen door voorlichtingen en trainingen te geven en individueel te coachen. We beseffen dat het niet voor iedereen financieel haalbaar is een particulier coachingstraject te volgen. Daarom gaan we samenwerkingen aan met scholen, er is namelijk een wereld te winnen op het gebied van loopbaanoriëntatie.

Waarom investeren in Loopbaanoriëntatie?

Veel scholieren en studenten lopen vast als het gaat om het vinden van richting in studie en werk. Ongeveer 30 procent van de studenten die starten in het hoger onderwijs, stopt met deze studie binnen het eerste leerjaar (Rijksoverheid, 2019). Van die 30 procent geeft maar liefst 48% aan een ‘verkeerde studiekeuze te hebben gemaakt en 46% geeft aan een opleiding te hebben gekozen die niet overeenkomt met hun ‘verwachtingen’. Dit laat zien dat het soort studie en het soort onderwijsinstelling beide belangrijk zijn. Vanuit deze cijfers kan worden geconcludeerd dat zeker 1 op de 6 toekomstige studenten, al in het eerste studiejaar zal uitvallen door een verkeerde studiekeuze. Uitval in het eerste jaar is nog te overzien. De grotere problemen ontstaan als studenten niet durven te stoppen en ongemotiveerd hun studie proberen af te maken.

1 op de 6 van de toekomstige studenten zal in het eerste jaar al stoppen door een verkeerde studiekeuze

Bijna de helft van de scholieren wenst intensievere begeleiding bij de ontwikkeling van hun loopbaan (Laks, 2013)

Investering in loopbaan oriëntatie is van essentieel belang om stress en motivatieproblematiek tegen te gaan (Laks, 2020 & De Goede et al. 1999). Het is voor leerlingen en studenten belangrijk een doel te hebben waardoor ze perspectief krijgen. Wanneer we leerlingen en studenten een duidelijke visie over de toekomst kunnen laten ontwikkelen, stimuleren we intrinsieke motivatie en bevorderen we de leerling zijn of haar authenticiteit. Beide zijn belangrijke determinanten voor welzijn. Bij Arrow Loopbaancoaching beseffen we al te goed dat er vandaag de dag veel wordt gevraagd van onderwijsinstellingen. In sommige situaties moeten 2 decanen 1650 leerlingen begeleiden tijdens hun loopbaan oriëntatie.

We komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken.

 

Gratis en vrijblijvend kennismaken?

Benieuwd hoe Arrow Loopbaancoaching jou kan helpen? Ik heb het er graag met je over!