Robin

22 oktober, 2021

Hey! Mijn naam is Robin, oprichter van Arrow loopbaancoaching en ik ben gefascineerd door menselijk gedrag. Deze fascinatie drijft me om vragen te beantwoorden: waarom en hoe is de mensheid geworden zoals ze vandaag is, en hoe kunnen we dit vertalen naar hedendaagse gedragingen en arbeidsvraagstukken? Hoe kan ik ervoor zorgen dat mensen doen wat bij ze past? Uiteindelijk speelt de ontwikkeling van de persoonlijke identiteit hier een grote rol in. Daarvoor moeten vragen worden beantwoord als, wat kan ik (competentie), wie ben ik (persoonlijkheid) en waar liggen mijn behoeftes (waarden). Om deze vragen te beantwoorden gebruik ik wetenschappelijk bewezen modellen.

Ik hecht dan ook veel waarde aan evidence-based coaching. Daarom ben ik naast Arrow loopbaancoaching aangesloten bij wetenschappelijk kennisinstituut Chivo. Hier gaan we radicaal aan de haal met wetenschap, met minder nemen we geen genoegen. We willen dicht bij de waarheid zitten, liever voorspellen dan gissen en verantwoord werken. Hierdoor ben ik tegelijkertijd allergisch voor ‘fancy en sexy’ nietszeggende tests en methodieken.

Net als jij heb ik geworsteld met wie ik was, wat ik kon en wat ik wilde. Ik weet als geen ander hoe dynamisch een (studie) loopbaan kan zijn. Na de middelbare school begon ik met de opleiding sport en bewegen aan het CIOS, vanuit daar stroomde ik via het HBO door naar de studie psychologie. Sindsdien is het vuur pas echt gaan branden.

Naast mijn studie psychologie heb ik verschillende coachopleidingen gevolgd, allen met wetenschappelijke fundering. Na mijn eerste leerjaar volgde ik in de zomer de module functioneel coachen bij kennisinstituut Chivo. Ondertussen heb ik daar aanvullende modules gevolgd over ethiek en emotieregulatie. Verder heb ik bij The Lab of Life een intern certificeringsprogramma gevolgd, volledig gericht op gedragsverandering. Bij Better Minds at Work heb ik de specialisatieopleiding tot loopbaancoach afgerond.

Ga terug

Meer blogs

Gratis en vrijblijvend kennismaken?

Benieuwd hoe Arrow Loopbaancoaching jou kan helpen? Ik heb het er graag met je over!